26.6.2017. 13:40
0
Mujkić: Imamo ekipu za plasman u Ligu 6
Nakon dvije sedmice priprema, u Slobodi su zadovoljni dosadašnjim učinkom.
Uskoro slijedi treća faza, rad u Kupresu, a rijetko kada je tuzlanski tim imao na spisku ovoliko mladih igrača.

Trener Vlado Jagodić ne sumnja da će orijentacija na mlade i igrače iz sopstvenog pogona donijeti rezultat.

Jedan iz plejade igrača poniklih u Slobodi je Adnan Mujkić (22), po orijentaciji defanzivac, igrač koji se već okušao i na drugim pozicijama.

- Sa Slobodom imam dvogodišnji ugovor. Ističe idućeg ljeta. Lani me povreda ligamenata zaustavila. Bio sam na posudbi u Orašju, sada sam opet na Tušnju koji je moja druga kuća – kaže Mujkić za Fenu.

U punom pogonu je već dva mjeseca. Povreda je prošlost i jedva čeka pravu priliku da pokaže koliko može.

- Trener Jagodić je nametnuo žestok tempo. Radimo dva puta dnevno, što po vrućini nije lako. Dobro da je u rad uključen veliki broj mladih igrača iz Slobodinog pogona. Lično sam zadovoljan svojim angažmanom, ali znam da ima rezerve za više i bolje. Siguran sam da ćemo prvenstvo dočekati potpuno spremni – najavljuje mladi nogometaš.

Nada se da će biti u „ekspediciji“ za Kupres koja će u tom sportskom centru odigrati tri jake utakmice, te još dvije po povratku u Tuzlu. 

- Cibalia, Zrinjski i Radnik bit će pravi test spremnosti naše ekipe. Imamo soolidnu ekipu i vjerujem da ćemo ostvariti naš cilj, a to je plasman u Ligu 6 – zaključio je Mujkić u razgovoru za Fenu.

(Fena/Alen Avdić)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.