27.6.2017. 18:43
0
Ljutiti sudija pištoljem dijelio pravdu
FIFA se trudi uvesti video tehnologiju kako bi sudijske greške svela na minimum, odnosno kako bi konačni ishodi utakmica bili što pravedniji. Tehnologija unosi malu konfuziju na svojim počecima, barem onim ozbiljnim na trenutnom Kupu konfederacija u Rusiji.

Na predstojećem Mundijalu sljedećeg ljeta to bi se dodatno trebalo usavršiti, ali u Brazilu ne mare za to. Barem ne u nižim ligama.

Na jednoj utakmici lokalnih niželigaša, sudija je u 75. minuti dao crveni karton jednom nogometašu, ali njegovi suigrači nisu se slagali s tom odlukom.

Nastala je gužva, pali su i neki udarci, pa je jedan igrač udario suca koji je odlučio sve presjeći.

Otrčao je do klupe i izvadio pištolj pa je počeo dijeliti pravdu na taj način. Igrači su se odmah razbježali, prenosi 24sata.hr.

(Amila Alijagić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.