7.7.2017. 13:59
0
Sloboda ne odustaje od prava na Asima Zeca, pozivaju NSBiH da riješi slučaj i kažu da je Zec prekršio sporazum
Rukovodstvo tuzlanske Slobode ne odustaje od postupka kojim želi dokazati da je bivši igrač tog kluba, a sada napadač Željezničara Asim Zec, prekršio sporazum s klubom s Tušnja i s tim u vezi želi očitovanje Nogometnog saveza BiH.

- Želimo da Savez pokaže da nema različite aršine kada je sankcionisanje prava igrača spram klubova u pitanju. Nama su u procesu licenciranja nametnuli obavezu izmirenja dugova nekim igračima na temelju internog sporazuma, a isti akt Slobode nije uvažen i Zec je registrovan za Željezničar - izjavio je predsjednik Slobode Senad Mujkanović.

Ppravni zastupnik Slobode Dino Kikanović kaže da do danas nisu dobili nikakav odgovor iz NSBiH, te su jučer poslali urgenciju tražeći da se Savez oglasi o tom slučaju. 

U slučaju da Sloboda iz Saveza ne dobije odgovor, Kikanović dodaje da je klub spreman kompletnu dokumentaciju proslijediti Međunarodnom arbitražnom sudu za rješavanje sporova te prirode.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.