13.7.2017. 16:58
0
Ništa od Želje: Amer Ordagić najbliži prelasku u mostarski Zrinjski
Kapiten Slobode Amer Ordagić vrlo je blizu prelaska u mostarski Zrinjski, informacija je koju je Fena dobila iz izvora bliskog upravi mostarskog kluba.

Pregovori su u završnoj fazi i prelazak Slobodinog „veznjaka“ mogao bi se realizirati početkom idućeg tjedna.

Predsjednik Slobode Senad Mujkanović potvrdio je da bi kapiten Tuzlaka uskoro mogao promijeniti klupske boje.

- Odlazak Ordagića u Zrinjski nije još gotova stvar, mada je poznato da već neko vrijeme pregovaramo s Mostarcima, ali i sa čelnicima Željezničara. S nama ima takav ugovor da može otići bilo gdje, ukoliko dobije primamljivu ponudu. Mi bismo ga najradije zadržali, ali sada je sve na njemu - kaže Mujkanović za Fenu.

Sam Ordagić je više puta je izjavio da ostaje u Slobodi obzirom da još nema konkuretnih ponuda drugih klubova. 

Međutim, već neko vrijeme traju vrlo konkretni razgovori s njim predstavnika Zrinjskog i "plavih" s Grbavice.

- Prvi uvjet za odlazak je da Ordagić bude zadovoljan. Drugi, da od toga koristi ima i Sloboda. Naš kapiten je sjajan momak i već smo rekli da mu nećemo praviti probleme za odlazak. Najsretniji bismo bili da je u pitanju transfer u inozemstvo, ali ako on odluči da pređe i u neki domaći klub, mi ćemo to poštovati - naglasio je predsjednik Slobode.

Nedavno je Mujkanović u medijima izjavio kako je spreman lično platiti 50.000 maraka da Ordagić ne ode u Željezničar.

- Iznerviraju me napisi medija koji su, u stvari, PR-ovi pojedinih klubova, pa sam u revoltu rekao i to da ću mu lično platiti da ne pređe u Želju. Naravno, ako iz Željezničara ponude uvjete koji se ne odbijaju, Ordagić može otići i na Grbavicu, mada bismo ga najradije zadržali na Tušnju - objasnio je predsjednik tima s Tušnja.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.