15.7.2017. 11:52
0
Sloboda danas igra generalku protiv Mačve iz Šapca
Nogometaši tuzlanske Slobode danas će odigrati posljednju pripremnu utakmicu pred početak Premijer lige BiH, a protivnik je šabačka Mačva, član Superlige Srbije.
Tuzlaci su od 12. juna, kada je na Tušnju izvršena prozivka, odigrali šest utakmica, od kojih su četiri puta remizirali (Klub X 2:2, Zrinjski 1:1, Radnik 0:0, Sloga 1:1), te ostvarili dvije ubjedljive pobjede protiv objektivno nedoraslih suparnika Kiseljaka (11:1) i Šujice (19:0).

Trener Slobode Vlado Jagodić poslije utakmice sa Slogom iz Tojšića bio je „nezadovoljan i bijesan“, ali je, ocjenjujući ukupni tok priprema, na službenoj klupskoj stranici izjavio da je u svakom slučaju zadovoljan pripremama.

- Za mene su stigle neke radosne informacije iz kancelarije, a to je da će većina novopristiglih igrača imati riješenu "papirologiju" i da će imati pravo nastupa u prvom kolu BHT Premijer lige - rekao je.

Također je objavljeno da je za Slobodu potpisao Amer Osmanagić (28), igrač koji je od 2008. godine promijenio čak 11 klubova. Pretežno je igrao za klubove u Srbiji (Zemun, Novi Pazar, OFK Beograd) i BiH (Velež, Sarajevo, Olimpic, Čelik), a od inozemnih po godinu je proveo u Zaglebie Lubinu (Poljska) i  Hangesundu (Norveška). 

Inače, je karijeru počeo u Slobodi, ali je kao mladi igrač otišao u Partizan, igrajući uglavnom za mlađe kategorije, a upisao je i nekoliko nastupa za U-21 reprezentaciju BiH. 

Kapiten Amer Ordagić, koji je proteklih dana pregovarao sa Zrinjskim i Željezničarom, konačno je razriješio sve dileme.

- Ostajem u Slobodi i trenutno neću mijenjati klub – poručio je Ordagić, na opće zadovoljstvo stručnog štaba Tuzlaka i navijača.

Utakmica Sloboda – Mačva igra se na Tušnju od 18 sati, a ulaz je besplatan.

(Fena/Alen Avdić)
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.