15.7.2017. 17:45
0
Polomiću ti noge u roku od tri sekunde! Mandžukić otkrio detalje skandaloznog sukoba Alvesa i Bonuccija zbog kojeg su izbačeni iz kluba
Mir je ponovo zavladao u taboru Juventusa. Mir, koji je ozbiljno bio narušen zbog nesuglasica unutar svlačionice usled čega su ceh platili Leonardo Bonucci i Dani Alves koje je klub prodao Milanu odnosno Paris Ser Germainu.

Prodaja Alvesa bila je iznenađenje, ali je odlazak Bonućija apsolutno sve šokirao.

Mnogi su tek tada s pravom počeli da se pitaju otkud Juve da proda jednog od najpouzdanijih igrača, stuba odbrane, miljenika navijača, reprezentativca... Špekulislao se o sukobu trija Dibala, Bonući, Alves, svašta se pisalo o tome, ali istina je samo jedna - ispričao ju je hrvatski napadač Mario Mandžukić koji je u detalje opisao kulminaciju sukoba bivših saigrača uoči finala Lige šampiona sa Real Madridom, prenosi Telegraf.

- Želim da reagujem i stavim tačku na brojne špekulacije koje su se pojavile na temu svađe i tuče u svlačionici - rekao je Mandžukić i otvorio dušu...

- Jednostavno, Alves i Bonuci su krivi za čitav haos koji je nastao i, srećom, njihovim odlaskom, sada je sve ponovo u redu. Njih dvojica su imala sukob i prije finala Lige šampiona protiv Reala zato što su karakterno potpuno drugačiji. Leo i Dani su se stalno raspravljali a, na dan finala, bili smo svjedoci još jedne njihove drame.

Mandžukić je potanko ispričao kad je počelo da "varniči" do tačke bijelog usijanja.

- Čim smo ušli u svlačionicu, svi su se ponašali kao da igramo još jednu običnu utakmicu za tri boda, barem je tako djelovalo na prvi pogled. Prema tome, očekivali smo da Alves krene sa svojom rutinom pred meč, da stavi slušalice, dok se drugi presvlače. Međutim, tog dana je otišao dalje u svemu tome. Pojačao je "Sambu de Žaneiro" najjače, kao da je htio da nam probije bubne opne i pritom je igrao kao da sutra ne postoji. Rekoh sebi da je glup što se tako ponaša, ali sam ga ignorisao i gledao svoja posla, međutim Leo (Bonucci) nije, jer mu je osvajanje Lige šampiona bilo opsesija.

I tada je počeo haos, prisjetio se Mandžukić svega.

- Bonući je prišao Alvesu i rekao mu je da će mu polomiti noge u roku od tri sekunde ako momentalno ne utiša muziku. Sukob je tad počeo i nije se mogao zaustaviti. Usred haosa Alves je rekao da ga nije briga ako izgubi finale, jer je ionako tri puta osvajao Ligu šampiona, a Bonucci nijednom. Bili smo šokirani tom izjavom. Mislim, i ja sam osvojio Ligu šampiona, ali mi nikad ne bi palo napamet da tako nešto kažem u tom trenutku. Leo je potom zgrabio Alvesa za vrat i taman kad je krenuo da ga udari Maks Alegri (trener) ih je razdvojio i ponio se kao pravi lider: rekao je da ga ne zanima ko je prvi počeo, ali da će obojica leteti iz kluba poslije utakmice.

Mandžukić kaže da je to bila najmudrija moguća odluka u tom trenutku.

- Sada, ekipa je ponovo ujedinjena, nema nervoznog Bonuccija i dosadnog Alvesa sa njegovim iritantnim ponašanjem.


(Admir Oručević)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.