22.7.2017. 16:15
0
Janjoš i Velkoski složni: Želimo pobjedu na otvaranju sezone
U svečanom salonu "Svetozar Vujović", u prostorijama Fudbalskog kluba Sarajevo danas je održana press konferencija uoči početka nove premijerligaške sezone.

Sarajevo u prvom kolu dočekuje ekipu Zrinjskog, a utakmicu su najavili Šef stručnog štaba Mehmed Janjoš i povratnik u bordo tim Krste Velkoski.

- Prva utakmica sa šampionom države i očekujem zahtjevnu utakmicu. Sarajevo i Zrinjski imaju svoje račune, ali mi smo domaćini i tražimo pobjedu. Okrećemo se prvenstvu i učinit ćemo sve da dođemo do tri boda, a Zrinjski je veoma dobra ekipa i jako opasna. Protiv Maribora je Zrinjski bio bliži pobjedi, ali ja se nadam da ćemo sretno krenuti u novu sezonu - kazao je Janjoš, dodavši: 

- Ahmetović ponovo neće biti u kombinaciji, ali mi radimo sa mladom ekipom, te smo uz Krupu najmlađa ekipa u ligi. Raduje me to, ali i obavezuje. Sarajevo će učiniti sve da dođe do trofeja ove godine - dodao je šef struke FK Sarajevo.

Bordo tim je pojačao Makedonac Krste Velkoski. 

- To je igrač koji može igrati na svim mjestima u napadu i on će biti u kombinaciji za centralnu poziciju sutra, iako može da igra kvalitetno i lijevo i desno. Mi dovodimo samo ciljana pojačanja, a prelazni rok za naš još nije završen. FK Sarajevo nema više para za "bacanje", te sve trebamo dobro izvagati i nećemo samo gomilati broj igrača - dodao je Janjoš.

Velkoski priželjkuje pobjedu Sarajeva na otvaranju sezone.

- Osjećaj je odličan, drago mi je što sam se vratio u svoj dom i ovdje se osjećam najbolje. Što se tiče Zrinjskog, Zrinjski je odlična ekipa, šampiona države i imaju odlične pojedince. Mi utakmicu dočekujemo spremni i dat ćemo sve od sebe za povoljan rezultat - kazao je Velkoski, dodavši:

- Sarajevo uvijek teži ka šampionskoj titulu, te Kupu i prvenstvo će sigurno biti neizvjesno. Vidjet ćemo šta će biti - zaključio je Velkoski.


(Patria/Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.