24.7.2017. 14:12
1
Usvojena ostavka Mehmeda Janjoša
Mehmed Janjoš, pedesetdevetogodišnji fudbalski stručnjak, podnio je ostavku na mjesto Šefa stručnog štaba Fudbalskog kluba Sarajevo, koja je nakon današnjeg sastanka sa rukovodstvom kluba i usvojena.


Janjoš je svoj treći mandat na klupi Sarajeva započeo početkom septembra 2016. godine, a ukupno je u proteklih skoro godinu dana vodio Sarajevo na 36 utakmica, u kojima je naš klub ostvario 19 pobjeda, uz devet remija i osam poraza. Zahvaljujući predanom radu stručnog štaba, Sarajevo je poslije lošeg starta prošle sezone uspjelo da se vrati na pobjednički kolosijek, te je klub sezonu 2016/17 okončao plasmanom na evropsku scenu, uz finale Kupa, međutim, poslije ispadanja u 1. pretkolu evropske lige od moldavske Zarije, te nakon poraza u prvoj domaćoj utakmici protiv Zrinjskog, Janjoš je podnio ostavku na mjesto šefa stručnog štaba Fudbalskog kluba Sarajevo.

“Nakon posljednja dva rezultatska neupsjeha, gosp. Janjoš je podnio ostavku na mjesto šefa struke, koja je danas razmotrena i usvojena. Obavili smo jedan konstruktivan razgovor i gosp. Janjoš je se ponio izuzetno korektno. Stručni štab na čelu sa gosp. Janjošem selektirao je ekipu u protekla dva prelazna roka, odradili su dva ciklusa priprema i imali potrebne uslove da se ostvare zacrtane sportske ciljeve. U narednom periodu klub će obaviti razgovore sa potencijalnim kandidatima za upražnjeno mjesto šefa struke i želimo oformiti kvalitetan stručni štab, na čelu sa trenerom, koji će dijeliti klupske ambicije i ciljeve.”, rekao je Valentin Ilievski, Predsjednik Skupštine FK Sarajevo.

(Amila Alijagić)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.