16.8.2017. 16:14
0
Mehmed Baždarević se sastao sa trenerima premijerligaških klubova
Selektor nogometne A-reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević sa saradnicima iz stručnog štaba, te rukovodilac Centra za edukaciju Nogometnog saveza BiH Munir Talović i treneri klubova BH Telecom Premijer lige sastali su se danas u Trening centru NSBiH u Zenici.

Baždarević je izjavio da je cilj sastanka bio razmjena iskustava i unapređenje bh. nogometa. 

- Jutros smo gledali i utakmicu kadeta s Azerbejdžanom. Nakon toga uslijedio je sastanak s trenerima klubova Premijer lige s ciljem razmjene iskustava. Ove radionice su obostrano korisne i tražimo zajedno načine da još unaprijedimo naš profesionalni fudbal. Želimo da imamo što bolje uslove za rad, kvalitetne trenere. Svi zajedno gledamo naprijed i trudimo se da poboljšamo one stvari na koje možemo da utičemo - kazao je Baždarević.

Trener Krupe Slobodan Starčević nosi pozitivne utiske i podržava ideju organizuje ovakvih sastanaka. 

- Razgovarali smo o bitnim temama s ciljem podizanja kvaliteta rada s igračima, ali i rada u samim klubovima. Svi želimo i bolje infrastrukturne uslove, ali i da popravimo status trenera. Zajednički cilj nam je unaprijeđenje fudbala u BiH, a s tim u vezi u imaćemo neke prijedloge prema Savezu i prema klubovima - kazao je Starčević, koji je izrazio zahvalnost NSBiH na organizaciji ove radionice.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.