19.8.2017. 21:47
0
Zajko Zeba donio pobjedu Željezničaru u velikom derbiju protiv Sarajeva
U derbiju 5. kola BHT Premijer lige, fudbaleri Željezničara su na Koševu pobijedili svoje gradske rivale, Sarajevo, sa 0:1.

Piše: Haris Ahbabović

Zajko Zeba je realizovao penal u 5. minuti utakmice. Malo prije toga direktran crveni karton je dobio Perica Ivetić. Četiri minute kasnije Sarajevo je moglo dobiti još jedan crveni karton, kada je Kadušić napravio užasno grub start nad Stanićem. Fudbaler Sarajeva je prošao samo sa žutim kartonom.

U 29. minuti domaći su tražili penal nakon pada Mersudina Ahmetovića u šesnaestercu Plavih sa Grbavice. Malo nakon toga dva igrača su zvog prigovora dobila žute kartone.

U 37. minuti isključen je fudbaler Želje, Sinan Ramović, koji je u razmaku od samo nekoliko minuta dobio dva žuta kartona.

Kjosevski je početkom drugog dijela napravio veliku grešku kada je bespotrebno istrčao i naparavio penal. Ipak se minutu kasnije iskupio za grešku i odbranio penal Rahmanoviću. Odmah nakon toga gosti su pogodili stativu preko Zakarića.

Do kraja utakmice Sarajevo je imalo još jednu odličnu priliku preko Ahmetovića, a domaći su ponovo tražili penal jer je lopta pogodila jednog igrača Željezničara u ruku.

Nakon prvih pet kola, Željezničar je sada vodeći tim u Premijer ligi sa 12 poena, dok je Sarajevo na devetoj poziciji sa samo četiri osvojena boda iz pet utakmica.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.