3.9.2017. 10:53
0
BiH pobjedom protiv Gibraltara želi zaboraviti kiparsku sramotu
Reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras protiv Gibraltara igra utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji naredne godine, piše agencija Patria.

Utakmica protiv slabog Gibraltara najbolja je prilika da naši reprezentativci pobjedom makar donekle poprave dojam nakon sramotne igre i poraza protiv Kipra prije tri dana.

- Moramo se okrenuti novoj utakmici. Ekipu Gibraltara respektujemo i moramo pokazati pravu reakciju, ponašanje i igru. Da pokušamo da se opravdamo za utakmicu na Kipru, iako će to biti teško. Nadamo se da će nam se ovaj put neke stvari poklopiti kako bismo ostali u trci za naš cilj – kazao je uoči večerašnje utakmice selektor Mehmed Baždarević.

Selektor je istakao kako je reprezentacija protiv Kipra podbacila  svim segmentima igre, ali da se sada moramo okrenuti utakmici protiv Gibraltara.

- Okrećemo se utakmici koja nas čeka. Kodro trenira sa ekipom i ako medicinski tim procijeni da može igrati, biće u kombinaciji za meč s Gibraltarom – poručio je Baždarević.

Vezni igrač naše reprezentacije Mato Jajalo svjestan je grešaka protiv Kipra, ali se treba okrenuti utakmici koja nas očekuje.

- Mislim da je svako imao takvu utakmicu. Lekcija nije nova, to je samo potvrda onoga da ako se ne uđe u utakmicu i ne razmišlja o njoj sto posto, ne može se nikoga lako pobijediti. Moramo samo ozbiljno da se spremamo za utakmicu i budemo posvećeni svojim zadacima. Ako svako uđe maksimalno skoncentrisan i spreman da da sve od sebe od prve minute ne bi trebalo da bude problema – istakao je Jajalo.

Utakmica BiH-Gibraltar igra se večeras u 20:45 sati na Algarve stadionu u Portugalu.

(NAP/Alen Avdić)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.