18.9.2017. 17:25
0
Paulo Dybala u prvenstvu postiže gol svakih 37 minuta
Osam golova u četiri odigrana kola postigao je Juventusov napadač Paulo Dybala, glavna zvijezda otvaranja Serie A.

Argentinac je potpuno sam s tri prelijepa pogotka srušio Sassuolo (3:1) i osigurao Juventusu tri boda u proteklom kolu.

- Dva hat-tricka sam zabio u Argentini, dva u Italiji... Pinsoglio (treći golman Juventusa) mi je rekao da moram postići tri, kasnije sam ga otišao zagrliti. Morat ću razgovarati s njim i uoči utakmice s Olympiakosom - našalio se nakon sjajne utakmice Dybala.

Dybala je ove sezone najvažniji pojedinac u Juventusovoj ekipi, a potvrđuje to i njegova nevjerojatna statistika - u prvenstvu postiže gol svakih 37 minuta.

U historiji Serie A samo je Antonio Valentin Angelillo postigao više u prve četiri utakmice - 11 golova u sezoni 1958-59. Iza Dybale su sada ostali velikani poput Batistute, Manfredinija i Borela koji su iz prva četiri kola imali po šest golova.

Ostavio je iza sebe i Higuaina, koji je u svojoj rekordnoj sezoni u Serie A, kada je u dresu Napolija postigao ukupno 36 golova, u prva četiri kola dao četiri gola, prenosi 'Goal'.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.