27.10.2017. 14:10
0
FIFA potvrdila: Crvena zvezda šampion je svijeta
Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) donijela je odluku da se svi osvajači nekadašnjeg Interkontinentalnog kupa koji su titule u ovom takmičenju osvajali između 1960. i 2004. zvanično proglase za prvake svijeta.

FIFA je ovom odlukom odbacila sve špekulacije i osporavanja klubovima zvanje prvaka svijeta, piše sportklub.info.  Do 2005. godine Interkontnentalni kup igrali su šampioni Evrope i Južne Amerike, da bi nakon promjena te godine u ovo takmičenje bili uključeni klubovi iz cijelog svijeta. 

Crvena zvezda je nakon ove odluke Međunarodne kuće fudbala i zvanično klupski šampion svijeta i priznata joj je titula osvojena 1991.  Crvena zvezda je te godine kao osvajač Kupa šampiona igrala u Tokiju protiv prvaka Južne Amerike i savladala Kolo Kolo 3:0, prenosi Avaz.


(Admir Oručević)

 
ZvezdaFifa
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.