10.11.2017. 21:56
0
Mlada reprezentacija BiH sjajnom igrom pregazila Vels u gostima
U petom kolu kvalifikacija za EP U-21, reprezentacija Bosne i Hercegovine je u gostima ostvarila veoma bitan trijumf u borbi za baraž protiv selekcije Velsa rezultatom 0:4.

Izabranici Vinka Marinovića su odigrali sjajan meč. Već početkom utakmice imali su nekoliko akcija i poluprilika, čime su dali doznanja Velšanima da bi ovo mogla biti njihova noć.

Prvo slavlje naših mladića usljedilo je u 26. minuti, kada je Gojak sjajnim golom doveo BiH u vodstvo od 0:1. Nakon gola Gojaka, viđeno je još nekoliko poluprilika na obje strane, no na odmor se otišlo sa 0:1.

Početkom drugog poluvremena, Zmajići pojačavaju brzinu i u 51. minuti Gojak postiže svoj drugi pogodak za 0:2 asistent je bio Todorović.

U 68. minuti zaprijetili su Velšani preko WIlsona, no Trkulja sjajno brani, a nagrada je došla dvije minute kasnije, kada je Ćavar fenomenalno pogodio za visokih 0:3. U 77. minuti Menalo nastavlja fudbalsku rapsodiju Zmajića i pogađa za visokih 0:4.

Do kraja meča nije bilo promjene rezultata i izabranici Vinka Marinovića su upisali veoma vrijedan trijumf u tekućim kvalifikacijama.

Vels – BiH 0:4 (Gojak 26’, 51’, Ćavar 71’, Menalo 77’)

(NAP/Merima Druškić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.