11.11.2017. 22:00
0
NSBiH: Vedo, hvala ti
Dugogodišnji napadač „A“ reprezentacije Bosne i Hercegovine, Vedad Ibišević potvrdio je danas da se oprašta od dresa sa nacionalnim grbom. Popularni Vedo je za naš najbolji tim odigrao 82 utakmice i postigao 28 golova.


Nogometni savez BiH oglasio se povodom njegovog oproštaja.

- Njegov izostanak u nacionalnom timu bit će teško nadoknaditi, a uvijek ćemo pamtiti njegove majstorije na terenu i pogotke kojim je uveseljavao naciju. Nezaboravan trenutak u Ibiševićevoj reprezentativnoj karijeri je onaj kada je u Kaunasu pogodio protiv Litvanije za pobjedu reprezentacije BiH od 1:0 i historijski plasman na Svjetsko prvenstvo.

I na samom Mundijalu Vedo se upisao u historiju i u meču protiv Argentine postiže prvi pogodak za našu reprezentaciju na jednom velikom takmičenju.

Vedad Ibišević je sigurno primjer kakav pristup jedan profesionalac treba da ima kada predstavlja svoju zemlju. To je igrač koji se nikad nije štedio i koji je uvijek pružao najbolje od sebe.

Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine se zahvaljuje Ibiševiću na svemu što je uradio za reprezentaciju BiH i želi mu mnogo sreće u nastavku karijere!

(NAP/Amila Alijagić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.