13.11.2017. 14:44
0
Karačić: Protiv Andore zahtjevan meč, ne sumnjam u momke
Juniorska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine spremna dočekuje sutrašnji meč s Andorom, u okviru trećeg kola kvalifikacijskog turnira za EP.
Mladi bh. nogometaši apsolutni su favoriti, ali selektor Toni Karačić smatra da pred ekipom nije lak zadatak.

- Ovo će biti najzahtjevnija utakmica za nas. Oni igraju jako u defanzivnom bloku na svojoj polovici terena. Organizirano se brane i maksimalno se moramo pripremiti za to. Ipak, mi ćemo se najviše pitati u ovom meču. Uz ozbiljan pristup i sa posjedom lopte doći ćemo u situaciju da postignemo pogodak. Ne sumnjam da će momci još jednom povrditi kvalitet - rekao je Karačić.

Imad Rondić je protiv Francuske ušao u igru u drugom poluvremenu i tako ubilježio prvi nastup za 'U-19' tim u jednom zvaničnom susretu.

- Neopisiv je osjećaj zaigrati u dresu svoje države, naročito u tako jakom meču sa Francuskom. Žao mi je što na kraju nismo ostvarili bolji rezultat jer nismo zaslužili da izgubimo - dodao je Rondić.

On očekuje pozitivan rezultat protiv Andore i smatra da se radu i važnoj utakmici.

- Ne smijemo se opustiti. Moramo igrati čvrsto, kao u drugom poluvremenu protiv Francuske i vjerujem da ćemo ostvariti dobar rezultat i plasirati se u elitni krug kvalifikacija - istaknuo je Rondić, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

Meč Andora - BiH na programu je sutra u 13 sati u Ugljeviku, dok će se u isto vrijeme u Etno selu Stanišići sastati Francuska i Gruzija.

Reprezentacija BiH nakon dva kola zauzima drugo mjesto i za plasman u elitnu rundu kvalifikacija dovoljan joj je i remi u sutrašnjem meču.

(Fena/Alen Avdić)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.