18.11.2017. 18:33
0
Pobjeda Sarajeva protiv Mladosti
Fudbaleri Sarajeva pobijedili su ekipu Mladosti iz Doboja kod Kaknja s 4:2 u meču 15. kola Premijer lige BiH koji se igrao na stadionu ''Asim Ferhatović Hase''.

Već u drugom minutu susreta domaći nogometaši su tražili penal nakon što je Sarić pao u šesnaestercu gostiju, ali sudija se nije oglasio.

Nakon prvih dvadesetak minuta nije bilo većih uzbuđenja, ali napadi ''bordo'' tima isplatili su se u 28. minutu kada Sarić postiže pogodak za vodstvo Sarajeva.

Mladost se nakon primljenog pogotka nije predavala. Izabranici Edisa Mulalića igali su ofanzivno i dolaze do izjednačenja nakon prekida u 34. minutu, a strijelac izjednačujućeg pogotka bio je Regoje.  

Sarajevo uz dosta sreće dolazi do novog vodstva u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena. Naime, nakon akcije domaćeg tima i ubačaja u kazneni prostor Mladosti, igrač Mladosti Isaković napucao je loptom golmana Velića a lopta je ušla u gol.

Poluvrijeme je okončano vodstvom domaćeg tima rezultatom 2:1.

U drugom poluvremenu Sarajevo nije branilo rezultat. Izabranici Husrefa Musemića željeli su da postignu treći pogodak i riješe pitanje pobjednika ovog meča.

Takva igra donijela je rezultat u 51. minutu meča kada je golmana Velića na asistenciju Ahmetovića savladao Said Huseinović.

U nastavku meča oba tima su imala izgledne šanse za postizanje pogotka. Arežina je pokušao postići pogodak za ekipu Mladosti koja je nastojala smanjiti prednost domaćina, ali njegov udarac odbranio je Pavlović, dok je s druge strane Velkoski bio neprecizan za Sarajevo.

Mladost je nastavila s napadima, a Sarajevo je čekalo na prilike iz kontranapada. Gosti dolaze do smanjenja rezultata u 76. minutu kada je sudija pokazao na bijelu tačku, a precizan izvođač penala bio je Dilaver.

Krste Velkoski promašio je veliku priliku za Sarajevo u 79. minutu kada je izašao sam pred golmana Velića a zatim promašio prazan gol, ali svoju grešku ispravio je već u narednom napadu kada postiže četvrti pogodak za Sarajevo.

Do kraja meča nije bilo većih prilika, te je Sarajevo nastavilo niz dobrih rezultata pod trenerskom palicom Husrefa Musemića.

(FENA/Merima Druškić) 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.