22.11.2017. 17:57
1
Veliki uspjeh juniora Željezničara: Izborili plasman u šesnaestinu finala Lige prvaka
Remijem na Grbavici sa zagrebačkom Lokomotivom (0:0), juniori Željezničara izborili su plasman u šesnaestinu finala Lige prvaka.

Plavi su u prvom meču 2. kola Omladinske Lige prvaka remizirali u gostima kod Lokomotive 1:1, te su remijem bez pogodaka u uzvratu na Grbavici postali prvi bosanskohercegovački klub koji je izborio evropsko proljeće u bilo kojem starosnom uzrastu.

Već u sedmoj minuti Željezničar je zatresao okvir gola gostiju. U 12. minuti Šehić je šutirao sa distance, ali je golman gostiju Vasilj bio siguran. 

Lokomotiva je prvi put zaprijetila u 31. minuti.No, Krajinović nije ubacio loptu u prazan gol.
U drugom poluvremenu prvi su zaprijetili gosti. 

Rufati je asistirao Duniću koji je šutirao pored gola. Prilike za Plave propustili su Dacić i Žerić.

Plavi su uspjeli sačuvati rezultat i prošli su u šesnaestinu finala gdje će igrati protiv jednog od drugoplasiranih timova omladinske Lige prvaka, iz dijela u kojem nastupaju juniori čiji su seniori izborili grupnu fazu ovog takmičenja.

(Alen Avdić)

1
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.