22.11.2017. 22:43
0
Griezmann i Gameiro za pobjedu Atletica protiv Rome
Atletico Madrid je večeras u Ligi prvaka na Wanda Metropolitanu savladao Romu rezultatom 2:0.

U prvom poluvremenu nije bilo puno šansi ni sa jedne strane. Atletico je postigao pogodak, no on je poništen zbog igranja rukom.

U nastavku utakmice, prvu ozbiljniju priliku na utakmici imao je Radja Nainggolan u 64. minuti, no lopta je pogodila stativu, a samo nekoliko minuta kasnije, neprecizan je bio i Torres.
A onda je u 69. minuti Griezmann škaricama pogodio za 1:0, a asistent mu je bio Correa, koji je prethodno stigao loptu koja je išla u gol aut. 

U 82. minuti Bruno Peres je dobio crveni karton, pa je Vučica do kraja igrala sa 10 igrača. Samo tri minute kasnije, Atletico preko Gameira postiže i drugi pogodak, te definitivno rješava pitanje pobjednika.

Uprkos porazu, Roma i dalje ima velike šanse da se plasira dalje, no sve će se znati nakon idućeg, posljednjeg kola grupne faze.







(Amila Alijagić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.