6.12.2017. 22:35
0
Real Madrid pobijedio Borussiju sa 3:2, Liverpool deklasirao Spartak, senzacije Feyenoorda i Shakhtara
Večeras su odigrane utakmice posljednjeg kola grupne faze Lige prvaka po grupama E, F, G i H.

Piše: Haris Ahbabović

U grupi E, Liverpool je deklasirao moskovski Spartak sa 7:0, dok su Maribor i Sevilla odigrali bez pobjednika (1:1). Iz ove grupe dalje idu Liverpool i Sevilla.

U grupi F, Fenenoord je pobijedio Napoli sa 2:1, dok je Shakhtar iz Donetska napravio senzaciju i pobijedio Manchester City sa također 2:1. Dalje iz ove grupe idu City i Shakhtar.

U grupi G, Porto je sa 5:2 pobijedio Monaco, dok je Besiktas kao gost bio bolji od Leipziga sa 2:1. Prolaz u osminu finala su osigurali Besiktas i Porto.

I konačno u grupi H, Real Madrid je sa 3:2 pobijedio Borussiju iz Dortmunda. Borja Mayoral, Cristiano Ronaldo i Lucas Vasquez su pogađali za domaće, dok je oba gola za Dortmund postigao Pierre-Emerick Aubameyang.

U drugoj utakmici ove grupe, Tottenham je lako pobijedio APOEL sa 3:0. Iz ove grupe dalje idu Tottenham i Real. U konačnici, plasman u osminu finala su obezbijedili:

Nositelji: Manchester United, PSG, Roma, Barcelona, Liverpool, Man. City, Besiktas i Tottenham.

Nenositelji: Basel, Bayern, Chelsea, Juventus, Sevilla, Shakhtar, Porto i Real Madrid.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.