11.12.2017. 8:38
0
Kontroverzni Gennaro Gattuso napokon ostvario prvi trijumf, Milan pobijedio Bolognu na San Siru
Nakon tri utakmice bez pobjede nogometaši Milana je sinoć u susretu 16. kola talijanskog prvenstva na San Siru pobijedio Bolognu 2:1. Bila je to prvu pobjeda "Rossonera" pod vodstvom novog trenera Gennara Gattusa.

Strijelac oba pogotka za Milan bio je Giacomo Bonaventura u 10. i 75. minuti, dok je pogodak za goste zabio Simone Verdi u 23. minuti susreta.

Ranije u nedjelju Napoli je odigrao samo 0:0 s Fiorentinom i tako propustio priliku vratiti se na vrh ljestvice Serie A.

Kiksala je i Roma koja je u Veroni odigrala 0:0 protiv Chieva. Igrači Rome uputili su 24 udarca prema vratima Chieva, od toga osam u okvir, ali nisu uspjeli postići pogodak.

U ostalim utakmicama igranim u nedjelju SPAL i Hellas Verona podijelili su bodove odigravši 2:2, Udinese je svladao Benevento 2:0, a Sassuolo Crotone 2:1.

Na ljestvici Serie A vodeći Inter ima 40 bodova, Napoli je drugi s 39, Juventus treći s 38, Roma četvrta s 35.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.