14.12.2017. 15:31
2
FK Sarajevo ostalo bez 30.000 KM od Općine Centar zbog jednog glasa
Fudbalski klub Sarajevo neće dobiti pomoć od Općine Centar, nakon što općinski vijećnici nisu usvojili prijedlog.

Inicijativu da FK Sarajevo dobije 30.000 KM sredstava iz budžeta Općine Centar pokrenuo je vijećnik Sulejman Haljevac (SBB), koji je u svom zahtjevu naveo kako je FK Sarajevo "najveći sportski kolektiv u Općini Centar”, te da zbog toga zaslužuje pomoć.

S obzirom da FK Sarajevo izdvaja upravo 30.000 KM za korištenje stadiona "Asim Ferhatović Hase", čiji je vlasnik Općina Centar, i iz bordo kluba su poslali identičan zahtjev kao i Haljevac.

Međutim, prijedlog nije usvojen i to zbog jednog jedinog glasa. Od 31 vijećnika 15 je glasalo "za", a da bi prijedlog bio usvojen bilo je potrebno 16 glasova, odnosno nadpolovična veličina, prenosi Avaz.

Pogledajte kako su općinski vijećnici glasali.







(Admir Oručević)

2
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.