26.12.2017. 15:50
0
Boxing Day: ''Petarda'' u mreži Southamptona, hat-trick Kanea i rušenje rekorda starog 22 godine
Boxing Day 2017. počeo je i više nego dobro. Tottenham je u prvom melu savladao Southampton rezultatom 5:2, a centralna ličnost ove utakmice ponovo je bio Harry Kane, koji je postigao hat-trick, drugu utakmicu zaredom.

Prvi gol na utakmici vidjeli smo u 22. minuti kada je mrežu Southamptona zatresao Harry Kane, a asistenciju je upisao Eriksen. Kaneu je to bio 37. gol u ovoj godini, te je time srušio rekord star 22 godine, koji je držao Alan Shearer, kada je 1995. postigao 36 pogodaka.

U 39. minuti postiže i drugi pogodak za 2:0, a Dele Alli u 49. povećava prednost Tottenhama na 3:0. Samo dvije minute kasnije, pogodak je postigao i Son, koji je prethodno upisao dvije asistencije. U 64. minuti Boufal je pogodio za smanjenje rezultata na 4:1. Ali samo tri minute kasnije Harry Kane pogađa za 5:1. Konačnih 5:2 postavio je Dušan Tadić.

S obzirom na to da je u ovoj utakmici postigao tri gola, Harry Kane je stigao do 39 pogodaka u engleskom Premiershipu. U 2017. odigrao je 50 utakmica i postigao 56 golova, te je tako ovu godinu završio kao najbolji strijelac u Evropi ispred Lea Messija.

(Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.