5.1.2018. 19:41
0
Trener Rome otkrio problem iz svlačionice: Džeko nikako ne može sa Schickom
Roma sutra u 18:00 sati na Olimpicu dočekuje Atalantu protiv koje će tražiti prvu pobjedu nakon tri susreta u kojima je upisala dva poraza i remi.

"Atalanta je najgori protivnik protiv kojeg možemo igrati nakon ovakvog teškog perioda. Imaju odličnog trenera i mnogima su radili probleme ove sezone. Imamo još utakmicu zaostatka protiv Sampdorije pa bi sutrašnjom pobjedom mogli, potencijalno, smanjiti zaostatak za Napolijem na šest bodova."

Di Franceskova dva najbolja napadača, Schick i Džeko, u posljednje se vrijeme muče sa zabijanjem golova, a italijanski trener smatra kako u igri nisu kompatibilni, prenosi Avaz.

"Schick sutra neće igrati sa Džekom. Igrat će ili jedan ili drugi. Iako je bio dugo povrijeđen i nije puno igrao, na trenzima je bila vidljiva njegova kvaliteta. On je pravo bogatstvo za nogomet. Ali, mora sazrijeti, protiv Sasuola nije bio dobar i za to nema opravdanja. Vidjet ćemo je li problem u sistemu ili mu možda naš stil mu ne odgovara."

Romin trener za kraj je usporedio svoju momčad s Napolijem koji trenutno ima prednost od devet bodova:

"U ovoj sezoni smo imali gotovo isti broj šuteva kao Napoli, primili smo najmanje golova u ligi, a statistika posjeda lopte smješta nas u sam vrh. No, po broju zabijenih golova smo sedmi i to je zabrinjavajuće."

(Ajla Hurko)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.