27.1.2018. 10:45
0
Skaut Piralić: Austrijanci pod vodstvom novog selektora žele prvo mjesto, BiH neće biti lako
Krajišnik Ervin Piralić već duži niz godina živi i radi u Austriji. Svojevremeno je igrao fudbal u nižim ligama, a trenutno je skaut koji prati isključivo mlade igrače i traži talente po cijeloj Evropi.

Kada sam vidio da ne mogu napraviti ozbiljniju fudbalsku karijeru, odlučio sam ostati u nogometnim vodama, te sam tako sada skaut. Sa naših prostora zastupam Vukušića iz Splita i Nemanju Trkulju iz Borca, za kojeg smatram da ima potencijal da u skorijoj budućnosti postane standardni A reprezentativac naše zemlje.

Inače, većinom radim sa stranim igračima, jer je zaista teško napraviti transfer iz Premijer lige BiH – kaže Piralić.

Zanimljivo je da uz Marka Naletilića, jedini Piralić je jedini menadžer koji radi bez ugovora.

Prije svega želim da igrač ima povjerenja u mene, kao i ja u njega. Iako mnogi misle da je ovo lagan posao, da bi napravili jedan transfer, treba mnogo stvari da se poklopi. Sama priprema istog traje i po godinu dana. Smatram da je u ovom poslu veoma bitno povjerenje između ljudi – govori Piralić.

S obzirom da živi u Austriji Piralić dobro poznaje selekciju Austrije protiv koje ćemo igrati u novoformiranom takmičenju Liga nacija.

- Kao kolektiv su puno bolji, nego što trenutno stanje govori. Imaju novog selektora Franka Fodu, koji je donedavno vodio Šturm koji je ostavio na prvom mjestu. Inače, on gaji sistem igre na polukontre i kontre. Baš je prije par dana izjavio da žele biti prvi u grupi. A koliko su ozbiljni najbolje govori podatak da 30. maja imaju test utakmicu protiv Rusije, a već 2. juna u Klagenfurtu će dočekati aktuelnog prvaka svijeta reprezentaciju Njemačke. To govori o njima koliko žele da se plasiraju na naredno veliko takmičenje – istakao je Ervin Piralić.


(Patria/Admir Oručević)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.