24.2.2018. 17:22
1
Poslije drame u finišu na Grbavici pala Sloboda
U duelu starih rivala na Grbavici Željezničar je sa minimalnih 1:0 savladao Slobodu poslije dosta uzbudljive i dramatične završnice.

Prva velika prilika na utakmici viđena je u devetoj minuti, a imali su je gosti. Mijić je nekoliko metara pogodio stativu. Odgovor domaćih je uslijedio pet minuta kasnije, Zakarić je sa vrha kaznenog prostora šutirao poluvisoko, a Muminović je sjajnom paradom spasio svoj gol.

Domaći su nastavili sa boljom igrom u narednim minutama, a do nove šanse čekala se 26. minuta kada je Blagojević ubacio s lijeve strane, a Ubiparip sa nekoliko metara šutirao glavom u Muminovića.

Do kraja prvog poluvremena se uglavnom igralo između dva kaznena prostora bez ozbiljnih uzbuđenja. Vrijedna spomena je prilika Ignjatovića iz 37. minute kada je visoki defanzivac glavom šutirao preko gola.

Nastavak je počeo pritiskom Željezničara, dobru šansu već u 47. minuti imao je Ramović kada je nakon jedne gužve šutirao zamalo pored stative. Odbrana domaćih je stajala visoko, zbog čega je Sloboda imala povoljnih kontra napada ali niti jedan nije rezultirao ozbiljnom prilikom.

Napadi Plavih su se iskoristili u 64. minuti, Hajdarević je uhvatio volej sa vrha kaznenog prostora, a lopta je došla do Graovca koji konačno matira Muminovića.

Nakon primljenog gola Sloboda se otvorila, a priliku za izjednačenje je imala u 76. minuti kada je Todorović sa 15-ak metara šutirao preko gola. Isti igrač je osam minuta kasnije izašao sam pred Kjosevskog poslije furiozne kontre gostiju, ali je Kjosevski sjajno intervenisao.

U 84. minuti Smajić je glavom loptu vratio u peterac, prebacio Kjosevsko, a loptu je iz gola spasio odlični Graovac.

U sudijskoj nadoknadi Terzić se ubacio iz drugog plana, međutim šutirao je pored gola. To je ujedno bila posljednja prilika na utakmici pa je ostalo 1:0.

Željezničaru je ovo bila šesta uzastopna ligaška pobjeda kojom je zadržao prvo mjesto na tabeli, pišu sportske.ba, prenosi NAP.

(NAP/Amila Alijagić)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.