27.2.2018. 19:10
0
Bh. kadeti remizirali sa Slovenijom, Erbez zadovoljan igrom: Ovo je bila zaista odlična provjera s kvalitetnim protivnikom
Kadetska "U-17“ nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je u Ajdovščini odigrala prvi od dva planirana prijateljska meča sa Slovenijom, a meč je okončan bez pogodaka.

Zoran Erbez, koji sa klupe predvodi bh. kadete u Sloveniji umjesto Sakiba Malkočevića, zadovoljan je provjerom protiv kvalitetnog protivnika, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH. 

- Ovo je bila zaista odlična provjera s kvalitetnim protivnikom. Utakmica je bila čvrsta, s dosta dinamike. I pored nešto defanzivnije igre iz kontri smo stvorili tri prilike, od kojih je jedna bila stopostotna. Nažalost, nismo je iskoristili i meč je završen bez golova - izjavio je Erbez.

Dodaje da je dosta igrača pokazalo da se na njih može računati, te da će odrediti ekipu za elitni krug kvalifikacija nakon drugog meča protiv Slovenije.

- Kada se završi druga utakmica odredićemo koji će momci nastupiti u elitnom krugu. Tamo nas očekuju jake ekipe, koje su u najmanju ruku u rangu sa Slovenijom i jače. Današnji protivnik je kvalitetan i tehnički potkovan, međutim naši igrači su odgovorili na pravi način i dosta ih je skrenulo pažnju na sebe. Vidjeli smo i neke loše strane i trudićemo se da ih što prije ispravimo - rekao je Erbez.

Drugi meč protiv Slovenije bh. kadeti će igrati 1. marta u 11 sati.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.