23.3.2018. 19:02
0
"Dobra ubacivanja sa strane nismo iskoristili, ali je ovo zaslužena pobjeda protiv Velsa"
Novom pobjedom u kvalifikacijskom ciklusu mlada U-21 nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine otvorila je i novo poglavlje za budućnost bh. nogometa.

Nakon dvije pobjede i treća je bila srećna utakmica za mlade 'zmajeve'.

“Ovo je za nas jedan veliki rezultat, jer smo znali da nas očekuje teška utakmica i dobra ekipa gostiju. Prvo poluvrijeme smo igrali u grču, ali smo nakon pauze podigli igru na viši nivo i napravili odličan pritisak. Dobra ubacivanja sa strane nismo  iskoristili, ali gol koji smo postigli uspjeli smo sačuvati do kraja susreta i ovo zaslužena pobjeda ovih mladića, kojima čestitam -  rekao je nakon meča selektor Vinko Marinović.

Njegovi igrači su u napadu imali 14 udaraca prema golu od koji je pet bilo u okviru gola, ali je samo jedna lopta završila u mreži, te uz sve 'mladi zmajevi' imali su pet kornera što matematički pokazuje koliko su bili bolja ekipa na terenu.

- Dobro smo odigrali i zasluženo pobijedili, ali želimo pobjedu i protiv Lihtenštajna. Znamo da neće biti lako i sada svi igraju snažno protiv nas, ali vjerujemo da možemo napraviti dobar rezultat i ne bojimo se nikoga”, istakao je Ermedin Demirović.

Talentirani 'zmaj' Darko Todorović  je dosada najzaslužniji što je bh. reprezentacija trenutno na vodećem mjestu kvalifikacijske grupe.

 - Ovom pobjedom smo učvrstili poziciju na tabeli, pokazali kvalitet i trebamo pokušati do kraja da napravimo rezultat, što nije nijedna generacija do sada nije - kazao je Todorović.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.