4.4.2018. 23:02
0
Velike pobjede Barcelone i Liverpoola: Džeko strijelac jedinog gola za Romu
Večeras su odigrane dvije utakmice četvrtfinala Lige prvaka.

Barcelona - Roma 

U prvom susretu sastali su se Barcelona i Roma, a Katalonci su slavili ubjedljivom pobjedom od 4:1.
U sedmoj minuti ove utakmice Suarez je zatresao mrežu Rimaljana, no njegov gol je poništen zbog ofsajda. Nakon toga, imala je Barcelona još nekoliko prilika, ali se Roma dobro držala, sve do 38. minute, kada je De Rossi pokušao presjeći pass Inieste prema Messiju, no uradio je to dosta nespretno, te je prevario svog golmana i doveo Barcu u vodstvo.

Nedugo nakon toga, Barcelona je povela sa 2:0, a i ovaj put se radilo o autogolu. Nesretan kod ovog gola bio je Manolas, koji je loptu poslao iza leđa Beckeru, nakon što je pokušao spriječiti Umtitijada postigne gol.

Samo četiri minute kasnije, Pique povećava prednost na 3:0.

U nastavku utakmice, Roma je imala nekoliko izglednih šansi da postigne pogosdak, no Ter Stegen je bio na visini zadatka. Ipak, u 80. minuti Vučica stiže do pogotka, a strijelac je bio naš Edin Džeko.
Do kraja utakmice, Barca je uspjela postići još jedan gol, a strijelac ovaj put bio je Luis Suarez.




Liverpool - Manchester City

U drugom susretu četvrtfinala Lige prvaka Liverpool je na Anfieldu slavio protiv Pepovog Cityja sa velikih 3:0.

Manchester City je bolje otvorio utakmicu i kontrolisali su stvari na terenu, te se činilo kako Liverpool neće imati nikakve šanse. 
Ipak, vrlo brzo se sve okrenulo i Liverpool je preuzeo terensku inicijativu, te već u 12. minuti stigli do pogotka, a strijelac je bio Mohamed Salah. Samo nekoliko minuta kasnije Chamberlain povećava prednost Liverpoola na 2:0.

No, ni tu nije bio kraj, jer su izabranici Jurgena Kloppa samo 10-ak minuta kasnije postigli i treći gol. Ovaj put Salah se našao u ulozi asistenta, a loptu u mrežu Građana pospremio je Sadio Mane.
Na samom startu drugog poluvremena povrijedio se Salah, koji je morao izaći iz igre. Ipak, to nije pokolebalo domaću ekipu, koja je i dalje nastavila kontrolisati utakmicu, te nisu Građanima dozvolili da ozbiljnije zaprijete.

Revanš susret se igra za šest dana u Manchesteru.




(Amila Alijagić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.