10.4.2018. 22:54
0
Liverpool ponovo bolji od Cityja. Džeko i Roma preko Barcelone do polufinala Lige prvaka!
Večeras su odigrana dva revanš susreta četvrtfinala Lige prvaka.

Roma - Barcelona 

Najveće fudbalsko čudo u posljednje vrijeme večeras se odigravalo u Rimu. Iako je u prvoj utakmici izgubila 4:1, Roma se plasirala u polufinale Lige prvaka, pobijedivši Barcelonu sa 3:0.

Od prve minute, Roma je počela sa ofanzivnom igrom, a to im se isplatilo već u šestoj minuti, kad je naš kapiten Edin Džeko doveo Vučicu u vodstvo od 1:0.

Do kraja prvog poluvremena, Roma je nastavila sa agresivnom igrom, stvorili su nekoliko dobrih prilika, no nisu uspjeli stići do pogotka.

U nastavku utakmice, Rimljani su nastavili u istom ritmu, a Barcelona jednostavno nije mogla da dođe do lopte. U jednom trenutku, Džeko je dobio loptu u šesnaestercu Rome, Pique ga je oborio, a sudija je pokazao na bijelu tačku. Siguran sa 11 metara bio je Daniele De Rossi.

Nakon tog pogotka, Roma je smirila malo igru, pa su malo ''dopustili'' i Barceloni da igra, no Katalonci nisu ništa postigli time. 

U 82. minuti, nakon kornera glavom je šutirao Manolas i postigao pogodak za 3:0, koji je Ro9mu odveo do polufinala Lige prvaka. Do kraja su Katalonci nešto pokušavali, no bezuspješno.




Manchester City - Liverpool

Nakon što su Građani na Anfieldu u prvoj utakmici izgubili 3:0, nisu se proslavili ni na Etihadu, gdje je Liverpool slavio rezultatom 2:1.

Početak je za City izgledao dobro, te su navijačima dali povoda da vjeruju kako mogu stići zaostatak od tri gola. Gabriel Jesus je pogodio za vodstvo Građana, a asistent je bio Sterling.

Nakon pogotka, nastavio je City sa napadima, a u završnici prvog dijela desila se i jedna diskutabilna situacija, kada je Saneu poništen gol.

Da stvar po Građane bude gora, na poluvremenu je isključen Pep Guardiola, koji se svađao sa sudijom zbog poništenog gola. 

U nastavku, vidjelo se da je City psihički pao, a Liverpool je to jako dobro iskoristio. Prvo u 56. minuti Salah pogađa za 1:1, a onda u 70. Firmino postavlja konačnih 2:1 za Liverpool.




(Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.