12.4.2018. 9:45
0
Buffon poludio: To nisu ljudi, to su životinje
Pola minute dijelilo je Juventus od čuda i produžetaka u četvrtfinalu Lige prvaka. Torinski klub nadoknadio je u Madridu 0:3 iz prve utakmice, a onda kontroverznim jedanaestercem u 93. minuti ispao iz Lige prvaka.

Gianluigi Buffon izgubio je živce i žestoko protestovao kod suca pa je isključen prije nego što je Cristiano Ronaldo realizirao jedanaesterac za prolazak branitelja naslova u polufinale, prenosi “Index“.

“Bila je to zasigurno sumnjiva odluka u 93. minuti. Dobar sudac ne uništava tako snove ekipe koja je dala sve na terenu tokom 90 minuta. Oni su htjeli biti glavni akteri. Normalna osoba nakon takve utakmice ne može svirati toliko sumnjivu situaciju, osim ako na mjestu srca nema ništa – smeće“, rekao je u jednom dahu 40-godišnji Buffon nakon utakmice.

“To onda nisu ljudi, tako to rade životinje. Tako to ne rade ljudi. Ovaj sudac nema emocije, mogao sam mu reći svašta u onoj situaciji, mora shvatiti kakvu je katastrofu napravio. Real je zaslužio proći, bolji su od nas i možda će i osvojiti Ligu prvaka, ali mi smo ovaj put zaslužili produžetke. Ponosan sam kako smo predstavili italijanski fudbal, mi smo heroji. Odigrali smo epsku utakmicu.”


Legendarni golman tužan je što se na ovakav način oprostio od Lige prvaka, takmičenja koje nikad nije osvojio.

“Sudac je izgubio razum, ali ne razumijem da nije imao karakter, hrabrost i sposobnost mirno donositi odluke. Bio je nepripremljen… Dosuditi takav penal i isključiti nekog ko nikad u karijeri nije dobio crveni karton, još u njegovoj posljednjoj utakmici… To je neprihvatljivo.“


(Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.