12.4.2018. 14:17
0
Golman Slobode nakon okršaja sa Željom poručio: Šteta što nismo postigli gol, jer smo u prvom poluvremenu bili dominantniji
Nogometaši Slobode ispunili su cilj u prvoj utakmici polufinala Kupa BiH, odigravši neriješeno protiv favorita Željezničara.

Tuzlacima je ovo šesti remi u devet ovogodišnjih službenih utakmica, ali svakako najvrijedniji, jer su ga ostvarili protiv lidera Premijer lige BiH. 

Golman Slobode Azir Muminović bio je svakako jedan od najboljih pojedinaca jučerašnje utakmice na Grbavici.

- Izvukli smo donekle pozitivan rezultat protiv Želje, a šteta je što nismo postigli gol, jer smo u prvom poluvremenu bili dominantniji od domaćina. Nismo uspjeli, ali i 0:0 je dobar rezultat uoči revanša na Tušnju - kaže Muminović za Fenu.

Tuzlaci, kao i „plavi s Grbavice“, imaju zgnusnut raspored važnih utakmica. U subotu im dolazi Borac i kako kaže Muminović, trenutno samo o njima razmišljaju. 

Ipak, svi sportski razgovori u Tuzli vode se oko uzvratne utakmice protiv Željezničara i izgledima Slobode da prođe u finale.

- Imamo odličan tim i veliku šansu za plasman u finale. Željezničar je malo poljuljan, imaju seriju teških utakmica u borbi za naslov prvaka. I mi se borimo za opstanak, ali mislim da smo u povoljnijoj situaciji od njih - smatra golman Tuzlaka.

Sloboda je u povijesti devet puta igrala u  finalima Kupa bivše Jugoslavije i BiH, a nije osvojila nijedan trofej. Mogla bi sada, ali valja proći igrače trenera Admira Adžema iduće srijede na Tušnju.

- Kad pogledamo naše igrače na svim pozicijama, vidjet ćemo da svako ima zavidnu igračku karijeru, mnogi sa sjajnim rezultatima u ekipama. Zaista smo dobar tim, trener Slavko Petrović nas je posložio kako treba i vjerujem da ćemo iduće sezone voditi borbu za gornji dio prvenstvene tabele. Što se trofeja Kupa BiH tiče, bitno je da sada prođemo Željezničara, a u finalu ćemo pokušati doći do našeg prvog trofeja - zaključio je Azir Muminović, golman Slobode i mlade reprezentacije BiH.

Sloboda je posljednji put u finalu Kupa BiH igrala 2016. godine protiv Radnika iz Bijeljine (1:1, 0:3), a zanimljivo je da je tada Bijeljince vodio trener Slavko Petrović, dok je na klupi Tuzlaka bio Husref Musemić.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.