13.4.2018. 11:30
0
FIFA i CONMEBOL žele 48 reprezentacija već na Svjetskom prvenstvu u Kataru 2022. godine
FIFA je u januaru prošle godine donijela odluku da će od Mundijala 2026. godine povećati broj reprezentacija sa 32 na 48, ali je Južnoamerička fudbalska konfederacija (CONMEBOL) predložila da se taj proces ubrza.

Kako britanski mediji navode, očekuje se održavanje nezvaničnih razgovora s katarskim zvaničnicima, kako bi se procijenilo kakve su šanse da se takav plan realizuje.

Također, FIFA će provesti sopstvenu studiju kako bi utvrdila da li je plan prema kojem bi Katar bio domaćin još 16 utakmica izvodljiv.

“Ideja mi se čini kao vrlo zanimljiva. Moramo to ozbiljno analizirati i ako je izvodljiv, zašto ne uraditi to. Čvrsto vjerujem u povećanje broja reprezentacija, jer sam uvjeren da je to dobro za razvoj fudbala. Zato smo predložili i usvojili da na Svjetskom prvenstvu 2026. godine učestvuje 48 reprezentacija”, kazao je Gianni Infantino, predsjednik FIFA-e.

Ukoliko bude donesena odluka da se broj reprezentacija učesnica na Svjetskom prvenstvu u Kataru 2022. godine poveća, organizator prvenstva bi se mogao suočio s nizom logističkih i praktičnih problema s obzirom na to da bi trebao ugostiti 16 reprezentacija više od planiranog.


(Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.