13.4.2018. 12:54
0
Husref Musemić poručio pred vječiti derbi: Željo se možda pribojava scenarija od prošle sezone
Nogometaši Sarajeva u nedjelju na Koševu u 114. derbiju dočekuju gradskog rivala Željezničar, u 5. kolu Lige za prvaka BiH.

Trener "bordo" tima Husref Musemić na pres-konferenciji je kazao da je "derbi  bitan bez obzira na kojem se mjestu klubovi nalaze na tabeli, jer bodovi su potrebni i jednima i drugima".

- Nismo igrali na nivou, ali nadam se da je to već iza nas. Uradit ćemo sve da obradujemo navijače. Očekujem da sve bude fer i korektno. Žao mi je što neće biti navijača, ali nadam da će doći do neke promjene. Sigurno je da ih nismo obradovali ove polusezone, ali lakše bismo izašli iz krize s njima nego bez njih. Što se tiče igračkog kadra, nešto je bolja situacija, Šofranac ne igra sigurno zbog upale pluća, kao ni suspendovani Stanojević. Još su dva dana do utakmice, ne mogu ništa više reći o prvoj ekipi - kazao je Musemić.

U ostvrtu na trenutnu formu protivnika, nakon slabih partija sa Zrinjskim i Slobodom, Musemić je kazao da je Željezničlar ima određenih problema.

-  Ali to neće nas zavarati. Željo ima problema sa povredama, imaju pritisak, a možda se pribojavaju scenarija od prošle sezone. Sigurno da želimo da osvojimo bodove, na fer i korektan način - istakao je Musemić.

Kapiten Sarajeva Krste Velkoski kazao je da igrači u derbiju žele da pokažu da imaju kvalitet i da  pred svojim navijačima osvoje tri boda, koja im trebaju za plasman u Evropu. 

- Idemo u novu utakmicu. Nadam se pozitivnom rezultatu. Atmosfera je dobra. Spremamo se, radimo dobro. Nadam se da svi znaju šta ova utakmica znači navijačima, gradu - kazao je Velkoski. 

Derbi će se igrati u nedjelju na stadionu "Asim Ferhatović Hase" od 16.30 sati.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.