5.5.2018. 17:29
0
Drama u Njemačkoj: Mainz se spasio pobjedom u Dortmundu, HSV na pragu ispadanja iz Bundeslige po prvi put, Hoffenheim kiksao u Stuttgartu
U njemačkoj Bundesligi danas su odigrane utakmice pretposljednjeg 33. kola.

Piše: Haris Ahbabović

Mainz je ostvario veliku pobjedu u gostima kod Borussije Dortmund (1:2). Baku i Muto su pogađali za Mainz, dok je Plilipp postigao jedini gol za Milionere.

Eintracht je u Frankfurtu deklasirao HSV sa 3:0 i tako Hamburg gotovo pa poslao u 2. Bundesligu. Podsjećanja radi, HSV nikada ranije nije ispao iz Bundeslige. Wolf, Mascarell i Meier su pogađali za tim Nike Kovača.

Bayern je u gostima pobijedio Koln sa 3:1. James, Lewandowski i Tolisso su pogađali za Bavarce, dok je Sule (autogol) postigao gol za domaće, koji će naredne sezone također igrati u drugoj ligi.

Leipzig je sa 4:1 lako pobijedio Wolfsburg, te kako Vukove približio ispadanju iz lige. Lookman je postigao dva gola, dok su po jedan postigli Werner i Augustin. Jedini gol za Wolfsburg djelo je Didavija.

Stuttgart je sa 2:0 pobijedio Hoffenheim, te im tako zakomplikovao situaciju u borbi za Ligu prvaka. Mario Gomez je postigao oba gola za Stuttgart.

Tabela nakon 33. kola:

1. Bayern Munchen 84
2. Schalke 60
3. Borussia Dortmund 55
4. Hoffenheim 52
5. Bayer Leverkusen 52
-------------------------------
16. Wolfsburg 30
17. HSV 28
18. Koln 22

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.