21.5.2018. 10:37
0
Nevjerovatna utakmica na Olimpicu: Laziju trebao samo bod, ali na kraju Inter ide u Ligu prvaka nakon pobjede u Rimu
Na Olimpicu je sinoć odigrana odlična i nevjerovatna utakmica, u kojoj je Inter nakon velikog preokreta savladao Lazio rezultatom 3:2, te se tako plasirao u Ligu prvaka.

Lazio je odlično otvorio utakmicu, a do vodstva su stigli već u devetoj minuti, kada je Marušić šutirao prema golu, lopta je pogodila Perišića u lice, te promijenila smjer i završila u golu. 

U daljem toku utakmice, bilo je po nekoliko šansi na obje strane, a Inter u 29. minuti stiže do izjednačenja. Nakon kornera i gužve u petercu Lazija, najbolje se snašao D'Ambrosio, koji pogađa za 1:1.

Nedugo nakon toga Lazio ponovo stiže do vodstva. Strijelac je bio Anderson, dok je asistenciju upisao Lulić. To je bio i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku smo gledali nešto mirniju utakmicu, sve do 78. minute kada je za Inter dosuđen jedanaesterac. Penal je skrivio De Vrij, a siguran sa bijele tačke za 2:2 bio je Icardi.

Samo minut kasnije Lulić na sredini terena pravi prekršaj te dobiva drugi žuti karton, te Lazio ostaje sa igračem manje. 

U 81. minuti Inter stiže do potpunog preokreta. Izveli su korner, nakon kojeg je Vecino pogodio za 3:2. Do kraja utakmice, Lazio nije mogao ništa promijeniti, te su tako ostali bez Lige prvaka.

Zahvaljujući ovoj pobjedi Inter je završio na četvrtom mjestu Serije A i naredne sezone će igrati Ligu prvaka, dok će Lazio nastupiti u Evropskoj ligi.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.