24.5.2018. 18:29
0
Spasić: Zadovoljni smo profesionalizmom bh. nogometaša
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine jučer se okupila u Sarajevu a danas će obaviti i prvi trening uoči prijateljskih utakmica protiv Crne Gore i Južne Koreje.

Igrači su po dolasku na pripreme radili individualno u teretani, a danas slijedi uvod u trenažni proces.

Dragan Spasić, asistent bh. selektora Roberta Prosinečkog, pohvalio je igrače zbog njihovog profesionalizma.

- Želim da tako i nastave te da obave ove dvije utakmice na najbolji način. Misli su im više na odmoru, jer su prvenstva završena, ali još jednom, svaka im čast za njihovo ponašanje - dodao je Spasić.

Istaknuo je da povrijeđenih igrača nema te da je to pozitivna stvar. Većina reprezentativaca trenira individualno u pauzama i osim činjenice da su sezone u većini prvenstava završene. 

- Zadovoljan sam profesionalizmom. Naši igrači izvršavaju sve zadatke i na maksimalnom su nivou posvećenosti tako da ne možemo imati zamjerke. Što se tiče utakmica, bit će sigurno dobrih, ali i loših. Kamp služi za to da neke stvari ispravljamo - poručio je Spasić.

Istaknuo je da će stručni štab pokušati da zadatke koje traže od igrača dignu na viši nivo.

- U ovim utakmicama bismo dali priliku svakom pojedincu, ali znate da u prijateljskim mečevima imamo pravo na šest izmjena. Sa Crnom Gorom imamo trojicu (Misimović, Spahić, Ibišević) igrača koji počinju utakmicu i automatski smo u deficitu sa tri izmjene - dodao je.

Bh. reprezentativac Ervin Zukanović rekao je da su utakmice protiv Bugarske i Senegala bile jako važne kao i ove nadolazeće dvije.

- Slušamo štručni štab šta želi od nas tako da se stvari pozitivno odvijaju. Dobro je da non-stop igramo utakmice jer tako možemo napradovati kao ekipa. Pobjeda uvijek diže samopouzdanje svakom igraču a prije svega ekipi. Utakmice moramo shvatiti ozbiljno - zaključio je Zukanović.

Utakmicu protiv Crne Gore reprezentacija BiH igra 28. maja u Zenici, a potom 1. juna gostuje Južnoj Koreji.

(Fena/Alen Avdić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.