1.6.2018. 16:38
0
Vučić obećao srpskim fudbalerima 10 miliona eura ako osvoje SP u Rusiji
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će cijela Srbija biti uz svoju fudbalsku reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, kao i da su za tim obezbijeđene rekordne nagrade.

"Reprezentacija će, ako osvoji prvo mjesto, dobiti rekordnu nagradu u iznosu od 10 miliona eura", rekao je Vučić na prijemu za fudbalsku reprezentaciju, stručni štab i rukovodstvo Fudbalskog saveza Srbije. 

On je naveo da reprezentativci, ako osvoje drugo mjestu, mogu da računaju na pet miliona eura, a ako prođu grupu na 500.000 eura. 

Prema njegovim rečima, novac nije presudan jer su igrači mnogo više zaradili u životu od jedne nagrade koja pripada svima. 

"Željeli smo ovim nagradama da kažemo koliko je važno što predstavljate našu zemlju, što se borite za našu himnu, za crveno-plavo-bijelu boju", rekao je Vučić. 

Prema njegovim rečima, cijela Srbija, svaki građanin svim srcem će biti uz fudbalere, prenijeli su beogradski mediji. 

"Vjerujemo u vašu snagu, timski duh, borbenost, znanje. Hvala što volite našu zemlju, što se za nju borite", naglasio je Vučić, koji očekuje odličan rezultat u Rusiji. 

Srbija je u grupi sa reprezentacijama Kostarike, Švajcarske i Brazila. 

(Srna / Haris Ahbabović)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.