12.6.2018. 17:46
0
Dogan: Radnik mladim igračima pruža savremene uslove
Radnik iz Hadžića je proteklog ljeta krenuo u projekt reorganizacije omladinskog pogona.
Protekla sezona već je polučila zapažene rezultate koji su dali dodatni motiv da se s još većim tempom nastavi dalje, saopćeno je iz FK Radnik Hadžići.

Za šefa omladinskog pogona prošlog ljeta izabran je Mensur Dogan, koji je devet godina tu funkciju obnašao u Željezničaru, a rad kluba intenzivno prati i jedan od najpoznatijih i najuspješnijih menadžera Bosne i Hercegovine Irfan Redžepagić.

Dogan je zadovoljan proteklom sezonom, a u prvi plan ističe klupsku insfrastrukturu koja je znatno poboljšana, kao i uslove koji se nude mladim igračima.

- Sezonu možemo ocijeniti izuzetno uspješnom, jer smo u protekloj sezoni unaprijedili i stručni rad, kao i organizaciju same škole. Uspostavljen je internat za igrače koji dolaze izvan Hadžića. Igrači su smješteni u novoj klupskoj zgradi u kojoj su opremljene spavaonice i restoran. Sve troškove smještaja, ishrane i rada sa igračima snosi klub. Trenutno imamo pet igrača koji koriste internat - ističe Dogan.

Nastup kadetske i juniorske ekipe Radnika u Omladinskoj ligi Centar je bio veoma uspješan. Kadeti su završili na trećoj poziciji, a juniori na drugoj poziciji. U svemu tome, posebno su se istakla dva igrača koja su igrala u juniorskom pogonu, iako su po uzrastu kadeti.

- Naš član juniorske ekipe Amar Memić, koji je po uzrastu kadet, ponio je titulu najboljeg strijelca juniorske lige s 25 postignutih golova. Ajdin Jusupović, član juniorske ekipe, koji je tri godine mlađi od svojih saigrača iz juniorskog tima, bio je član pionirske reprezentacije (U15) BiH, a već je pozvan u selekciju U17 Bosne i Hercegovine. U seniorsku ekipu Radnika promovisano je pet članova juniorske ekipe za koje očekujemo da nastave svoj razvoj i uspješno predstavljaju klub u seniorskoj konkurenciji - ističe Dogan.

Dodao je da Radnik traži nove talentovane igrače koje želi uključiti u svoj pogon te im pružiti savremene uslove za rad.

- Talentovani igrači kadetskog i juniorskog uzrasta koji žele da probaju postati naši članovi mogu se javiti klubu i doći na probu od 10. jula kada počinjemo sa selektivnim treninzima i utakmicama za narednu sezonu. Najbolji na testiranjima će biti primljeni u naš kolektiv. Naš naredni cilj je plasman selekcije juniora u Premijer omladinsku ligu Bosne i Hercegovine i nadamo se da ćemo to ostvariti već u narednoj takmičarskoj sezoni - zaključio je Dogan.

(Fena/Alen Avdić)
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.