13.6.2018. 12:16
0
Šok samo dan uoči početka SP: Španija smijenila selektora, Lopetegui dobio otkaz
Žulen Lopetegui više nije selektor španske nogometne reprezentacije

Iako su iza njega stali igrači predvođeni kapitenom Sergijom Ramosom, predsjednik Španjolskog nogometnog saveza Luis Rubiales nije imao milosti.

Uoči presice kolale su neslužbene informacije da je poslušao glas svlačionice, ali to se pokazalo netačnim.

Nakon što je jučer objavljeno kako po završetku Svjetskog prvenstva u Rusiji preuzima madridski Real, Savez očito nije želio prijeći preko činjenice da se Lopetegui dogovarao njima iza leđa i selektoru je odzvonilo. I to samo dva dana uoči prve utakmice na SP-u i derbija s Portugalom!

Iako je Španija jedan od favorita za osvajanje svjetskog naslova, ovakav događaj, gdje je praktički došlo do raskola između igrača i vodstva Saveza, mogao bi ih poprilično uzdrmati jer atmosfera u svlačionici sad sigurno nije idealna, prenosi Avaz.ba.

Podsjetimo, Lopetegui je Španiju preuzeo 2016. godine, a prije samo tri sedmice potpisao je novi ugovor do 2020. godine. Pod njim je furija neporažena u zadnjih 20 utakmica, a kvalifikacijsku skupinu za SP završio je sa devet pobjeda i remijem, uz zastrašujuću 36:3 gol-razliku.


(Lejla Trle)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.