14.6.2018. 14:10
0
Ibrahimović: Svjetsko prvenstvo je najbolja stvar koja se može desiti igraču
Napadač Los Angeles Galaxyja i bivši kapiten nogometne reprezentacije Švedske Zlatan Ibrahimović izjavio je u četvrtak da je igranje na svjetskom prvenstvu "najbolja stvar" koja se može dogoditi nekom igraču.

- Prije nekoliko godina oprostio sam se od nacionalnog tima. Nastupanje na svjetskom prvenstvu je najbolja stvar koja se može desiti nogometašu, da predstavlja svoju državu. To je trenutak sjećanja, trenutak časti - rekao je Ibrahimović novinarima, prenosi Sputnik.

Ibrahimović, koji ima 36 godina, prije odlaska u Ameriku igrao je za evropske nogometne divove uključujući Juventus, Inter, Milan, Barcelonu, PSG kao i Manchester United.

Najbolji je strijelac švedske reprezentacije svih vremena, postigavši 62 gola u 116 utakmica.

Svjetsko prvenstvo će danas početi utakmicom između Rusije i Saudijske Arabije u Moskvi i trajat će do 15. jula, kada se igra finalni meč u glavnom ruskom gradu.



(FENA / Lejla Trle)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.