26.6.2018. 22:05
0
Hrvati stopostotni u grupi, Argentina ipak ide dalje
Odigrano je i posljednje kolo u grupi D na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, a snage su odmjerili Hrvatska i Island, te Nigerija i Argentina.

Hrvatska - Island

U prvom poluvremenu nismo gledali pretjerano zanimljivu utakmicu. Islanđani su izgledali opasniji i hrabriji, pa su imali i nekoliko šansi, no golman Kalinić je bio na visini zadatka.

A onda u drugom poluvremenu Hrvatska se probudila, te su već u 51. minuti imali veliko šansu preko Badelja, koji je s 25 metara pogodio prečku. Ipak, samo dvije minute kasnije, isti igrač pogađa za vodstvo Hrvatske od 1:0.

Nakon pogotka, Islandđani su krenuli ofanzivnije. U 76. minuti nakon što je Lovren igrao rukom - samo nekoliko minuta nakon što je ušao u igru - sudija je pokazao na bijeli tačku, s koje je bio siguran Sigurdsson. 

Do kraja utakmice, ipak su Hrvati uspjeli stići do pobjede. A strijelac pobjedničkog  gola bio je Perišić.
Hrvatska je završila na prvom mjestu sa maksimalnih devet bodova, uz gol razliku 7 - 1.

Agentina - Nigerija 

U ovoj grupi, jedino što je bilo sigurno je da su Hrvati kao prvi prošli u dalji tok takmičenja, dok su se Nigerija, Argentina i Island borili za drugo mjesto. Deblji kraj je izvukla Argentina, koja je slavila protiv Nigerije rezultatom 2:1.

Argentinci su stigli do vodstva već u 15. minuti, kada je Banega proigrao Messija, koji je zabio 100. gol na Mindijalu, a svoj prvi na prvenstvu. Do kraja prvog poluvremena, imali su Argentinci još nekoliko dobrih prilika da povećaju prednoset, no branio je golman Uzoho.

U 51. minuti Mascherano je skrivio penal, a za poravnanje pogodak postiže Victor Moses, te dovodi svoju reprezentaciju na korak do plasmana u osminu.

Ipak, konačan odgovor na to ko ide dalje dobili smo u 86. minuti kada je Marcos Rojo pogodio za novo vodstvo Argentine i veliko slavlje za izabranike Sampaolija.

(Amila Alijagić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.