29.6.2018. 11:15
0
"Hrvatska, Belgija i Kolumbija su do sada najviše pokazali, ali to ništa ne znači za narednu rundu"
Legenda bosanskohercegovačkog nogometa i Fudbalskog kluba Sarajevo Predrag Pašić pomno prati utakmice Svjetskog prvensta u Rusiji i zadovoljan je onim što su najbolji nogometaši svijeta do sada prikazali.

Grupna faza Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji završena je jučerašnjim susretima u grupama G i H, a takmičenje se nastavlja sutra mečevima osmine finala. 

U izjavi za Fenu Pašić ističe da se smanjio jaz u kvaliteti između evropskih i južnoameričkih selekcija u odnosu na afričke i azijske reprezentacije, te da na ovom prvenstvu navija za selekciju Hrvatske koja ima odličan tim i može daleko dogurati. 

- Rusija je opravdala očekivanja po pitanju organizacije takmičenja. Za sada je sve odlično i mogli smo vidjeti mnogo lijepih utakmica. Najviše me raduje smanjenje razlike u kvaliteti između evropskih i južnoameričkih selekcija s reprezentacijama iz Afrike i Azije. Mislim da te selekcije više nisu toliki autsajderi kao nekada. Dosta ekipa nas je razočaralo, a mislim da su do sada najviše pokazale selekcije Hrvatske, Belgije i Kolumbije, ali to u narednom krugu takmičenja ništa ne znači - kazao je Pašić. 

Vjeruje da će neke reprezentacije, koje do sada nisu ispunile očekivanja, u osmini finala ipak pokazati mnogo više, podići nivo igre i učiniti takmičenje interesantnijim. 

- Teško je predvidjeti ko bi mogao ići do kraja, ali navijam za Hrvatsku. Hrvatska je odličan tim koji može daleko dobaciti, a tu su među favoritima još Španija, Francuska, Portugal i neki drugi - zaključio je Pašić. 

U osmini finale prvi će snage odmjeti Francuska i Argentina u subotu od 16.00 sati, dok se isti dan od 20.00 sati sastaju Urugvaj i Portugal.

U nedjelju igraju Španija - Rusija (16.00) i Hrvatska - Danska (20.00), a u ponedjeljak Brazil - Meksiko (16.00) i Belgija - Japan (20.00). Ovu fazu takmičenja u utorak će zaključiti susreti između Švedske i Švicarske (16.00) te Kolumbije i Engleske (20.00).

(Fena / Haris Ahbabović)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.