8.7.2018. 19:59
0
Dalić nakon Rusije: Ne bojimo se nikoga, pa ni Engleske
Hrvatska nogometna reprezentacija stigla je u Moskvu gdje će u srijedu igrati polufinale protiv Engleza. Selektor Dalić prvi put nakon jučerašnje pobjede protiv Rusa drži konferenciju za medije.

"Sad ćemo se početi baviti Engleskom, dobrim i lošim stranama. Čim su u polufinalu, dobri su. Imaju puno mladih igrača, lako su dobili Švedsku i sigurno će nam biti teško. Respektiramo ih, ali o nekim konkretnim stvarima pričat ćemo nakon analize. No koliko god imamo respekt prema svima, svjesni smo da smo jaki i ne bojimo se nikoga, pa ni Engleske, kazao je Dalić.

"U zadnjih šest dana odigrali smo dvaput po 120 minuta, puno smo se potrošili u te dvije utakmice. Sigurno je da će to biti problem jer je utakmica protiv Engleske već za tri dana, ali napravit ćemo sve da se oporavimo. Neće nam biti lako, ali nakon prolaska u polufinale dobili smo elan i snagu i siguran sam da ćemo pronaći energiju za srijedu", rekao je Dalić, prenosi N1.

"Problema imaju svi, neki nisu spavali, neki su se umorili, neki nisu... Problem su i ta putovanja, ali stalno pronalazimo novu snagu. Do Moskve smo došli teškim putem, s puno truda i muke. Ovo nam je svima bio san. Da, u Moskvi smo, među četiri najbolje reprezentacije na svijetu, zašto se čudimo tome? Pa imamo kvalitetu za to, ovdje smo zasluženo. Već sam rekao, veliki frajeri su otišli doma, ostali su 'šljakeri', velike i dobro organizirane momčadi", kazao je Dalić, pišu 24 sata.

(Alen Avdić)

 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.