15.7.2018. 19:29
0
Luka Modrić najbolji igrač Svjetskog prvenstva
Za najboljeg igrača Svjetskog prvenstva u Rusiji proglašen je kapiten Hrvatske Luka Modrić kome je dodjeljena Zlatna lopta.
Luka je tako na najljepši mogući način zaokružio svoj životni ali i nogometni put, koji bi se mogao opisati u jednoj rečenici - od izbjeglišta do svjetskog trona.

"Ne razmišljam o tome, najvažniji mi je uspjeh reprezentacije, da napravimo nešto veliko. Pojedinačne nagrade mi nisu važne. One su vrijedne, ali ne razmišljam o njima, samo sam fokusiran da donesemo medalju kući, koja će to biti, vidjet ćemo", govorio je Modrić proteklih dana.

Kylian Mbappe, proglašen je za najboljeg mladog igrača Prvenstva, a on je ujedno postao tek drugi igrač iz francuske Lige 1 koji je u historiji Mundijala davao gol u finalu. 

Francuska liga jeste jedna od "liga petice" ali se ne može pohvaliti velikim brojem strijelaca u najvažnijoj utakmici u svijetu fudbala.  

(Lejla Trle) 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.