18.7.2018. 9:22
0
Braco Hadžiosmanović: Šta sam zamjerio Zlatku Daliću
Fudbalski stručnjak Alija Braco Hadžiosmanović kazao je jutros za N1 da zamjera selektoru hrvatske reprezentacije Zlatku Daliću što se na dočeku Vatrenih u Zagrebu sjetio samo Hrvata u BiH.

On je u razgovoru za N1 poručio da su svi Bosanci navijali za svoje komšije i da to Dalić treba znati.

''Mogu reći samo da smo mi svi Bosanci navijali za Hrvatsku, a ne kako gospodin Dalić kaže - da se zahvali navijačima dijaspore i Hrvatima u BiH. On ne treba misliti da Bosanci nisu navijali za svoje komšije, za svoje prijatelje, mi treba da znamo da su oni su s ovih prostora i mi smo uvijek navijali za komšije, to gospodin Dalić treba da zna'', poručio je gost N1.

''Slušajte, Francuzi su osvojili Svjetsko prvenstvo, a srce je ostalo Hrvatima'', dodao je on.

 Ocijenio je da bi u ovakvoj reprezentaciji Hrvatske bilo mjesta za Edina Džeku.

''Hrvati izuzetno vole svoju reprezentaciju, moguće da je mjesto trebalo biti za jednog Edina Džeku - s njim bi Hrvatska bila prvak svijeta. Što se tiče same Hrvatske, svi dišu za jednog i jedan za sve, Dalić je napravio jednu klapu i jednu družinu. Imao je matično jato, ne smijemo zaboraviti da je imao dosta dobrih motivatora i idejnih vođa'', poručio je on.

Prema mišljenju gosta N1 televizije, Hrvati u reprezentaciji ''dišu jednom dušom''.

''Ja ipak mislim, mi nismo tako ljubimci naše reprezentacije, mi gledamo klubove. Ljudi vole našu reprezentaciju, vole je, ali nije to kao što je vole Hrvati. Oni dišu jednom dušom. Pare nama nisu problem, igrači koji igraju za reprezentaciju se čuvaju za klubove iako bi reprezentacija trebala biti svetinja. Više nema topline, prije je svaka ulica, svaki sokak, svi su igrali fudbal. Sad su neke škole oformljene, prije su igrači voljeli svoje klubove. Sad sve dovodimo igrače sa strane, oni ne vole te klubove, igraju za finansijska sredstva'', naglasio je Hadžiosmanović, piše N1.

(Alen Avdić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.