18.7.2018. 19:55
0
Željezničar se plasirao u drugo pretkolo Lige Evrope
Željezničar se plasirao u drugo pretkolo Lige Evrope nakon što je i u revanš meču pobijedio Narvu Trans, ovaj put bilo je 3:1, dok su u Estoniji Plavi slavili sa 0:2.

Na Grbavici je viđena solidna fudbalska predstava u kojoj je osvajač Kupa BiH iz prošle sezone pokazao da je kvalitenija ekipa od estonskog predstavnika te je sasvim zasluženo osigurao nastavak evropske avanture za ovu sezonu.

Susret je počeo šokantno za domaće, hladan šut za 8.000 navijača Plavih već u petoj minuti. Proshin je sjajnim udarcem sa vrha kaznenog prostora pogodio prečku, a na odbijenu loptu natrčao je Plotnikov te bez problema matirao Kjosevskog.

Nakon primljenog gola domaći su preselili igru na polovicu Estonaca, nakon nekoliko bezopasnih kornera prva ozbiljna prilika za izjednačenje je propuštena u 21. minuti kada je Kotenko odbranio šut Zajmovića sa nekoliko metara, iz kornera je zaprijetio Bogičević, ali je bio neprecizan.

Prisitak se isplatio u 25. minuti. Kotenko je loše ispucao loptu, Blagojević je šutirao, nakon toga se lopta odbila do Ćurjurića koji je ubacio, a na drugoj stativi je skočio Zajmović te udarcem pogodio glavom za 1:1. Iako je diskutabilno da li je lopta prešla gol liniju rumunski sudija Gaman je priznao pogodak.

Potpuni preokret četiri minute kasnije, Čurjurić je izveo korner, golman Kotenko zaplivao u prazno, pa je Krpić pogodio glavom pogodio za 2:1.

U 33. minuti velika šansa za Narvu Trans. Plotnikov je poslije dobrog centaršuta pokušao glavom, međutim Kjosevski je ovaj put bio na vrhuncu zadatka. To je ujedno bilo posljednje uzbuđenje vrijedno spomena u prvom poluvremenu.

Nastavak je počeo prilikom za goste. Nakon dobrog centaršuta Proshin se našao sam na drugoj stativi, ali je iz izgledne pozicije šutirao preko gola.

Uslijedio je period igre između dva kaznena prostora, a gosti su nastavili biti nešto konkretniji, pa je tako u 67. minuti Bakrač u posljednji tren izblokirao šut Barkova iskosa s desne strane.

Posljednjih 15-ak minuta uspavanka Željezničar je bez problema kontrolisao igru i posjed lopte, nagrada za dobru igru stigla je u 82. minuti. Lijepu asistenciju rezerviste Veselinovića iskoristio je Krpić koji je predriblao gostujuću odbrano i rutinski postigao svoj drugi gol na meču.

Na kraju u potpunosti zaslužen prolazak Željezničara u narednu rundu kvalifikacija Lige Evrope gdje ga čeka bolji iz duela Apollon – Stumbars, uz opasku da je pred Krčmarevićem još posla da igru Plavih podigne na nivo više od trenutnog.

(NAP/Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.