22.7.2018. 9:31
0
"Protivnici Želje i Sarajeva su bili talašika. Supruga i sin su me mogli halaliti kad sam doživio moždani udar, ali sreća zovnuše Hitnu"
Legendarni Ivica Osim govorio je o Mundijalu u Rusiji, uspjehu selekcije Hrvatske, ali i našem fudbalu tokom intervjua za Dnevni Avaz.

Piše: Haris Ahbabović

Podsjećanja radi, SP u fudbalu završeno je prije sedam dana, a novi svjetski prvaci su Francuzi koji su sa 4:2 u finalu pobijedili Hrvatsku.

"Hrvati su maksimalno iskoristili tu postratnu situaciju, iako taj nesretni rat ne može nikome ništa dobro donijeti. Vrlo mudro su ga iskoristili kroz fudbal. Stalno su imali motiv i stalno su ga koristili. Vatreni dugo traju kao reprezentacija. Igrači su im tako vaspitani, skromnost je dobra kao osobina. Treba sebe cijeniti, ali ne treba pretjerivati. Treba naučiti od njih, kako kaže ovaj Zlatko Dalić, biti ponizan i pokazati skromnost, naučiti stajati na dvije noge, kada padneš, naučiti brzo ustati i opet stajati. Mora se priznati, oni ozbiljno rade", rekao je Švabo za Avaz.

Ivica Osim se kratko osvrnuo i na prve prepreke Željezničara i Sarajeva ove godine u Europa ligi:

"Protivnici su im bili talašika, da ne vrijeđamo talašiku. Ali, dobro bi bilo da se zadržimo po Evropi. Nismo imali priliku s reprezentacijom, pa da bar timove malo gledamo", rekao je Osim.

Osvrnuo se i na dan kada je preživio moždani udar, te kada je mislio da je za njega sve bilo gotovo. Bilo je to 2007. godine.

"Novembar slavim kao svoj drugi rođendan, tada je sve prestalo i sve ponovo počelo. Supruga i sin mogli su me tada i halaliti, ali, sreća, zovnuše Hitnu. Od tada je borba", rekao je Ivica Osim za Dnevni Avaz.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.