23.7.2018. 17:15
0
Zrinjski, Željezničar i Sarajevo saznali moguće protivnike ako prođu u 3. kolo
U sjedištu Evropske nogometne federacije UEFA obavljen je žrijeb parova 3. kola kvalifikacija za Evropsku ligu, koje će se igrati 9. i 16. augusta.

Tri bosanskohercegpovačka kluba - Zrinjski, Željezničar i Sarajevo saznali su moguće protivnike ukoliko budu uspješni u 2. kolu kavlifikacija. 

Aktualni prvak BiH  Zrinjski ako eliminira  maltešku Velettu  igrat će protiv poraženog iz duela Ludogorets -  Vidija, koji se sastaju u 2. pretkolu Lige prvaka.

Nogometaši Željezničara u slučaju da  eliminišu Apollon za protivnika bi mogli imati Brondby, Craiovu, te bolju ekipu iz duela LASK - Lillestrom, Jagiellonia - Rio Ave, Dinamo Brest - Atromitos, Budapest Honved - Progres Niederkorn.

Ekipa Sarajeva, ako bude bolja od italijanske Atalante,  za protivnika u 3. kolu kvalifkacija za Evropsku ligu mogla bi imati  Zoryju, te jednu od boljih ekipa iz duela Hapoel Haifa - Hafnarfjordur, Viitorul - Vitesse, Shakhtyor Soligorsk - Lech i Nordsjelland - AIK.

(FENA/Amila Alijagić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.