26.7.2018. 21:41
0
Nevjerovatni rezultati: Doktori tvrde da Ronaldo ima tijelo 20-godišnjaka, Portugalac ima svega sedam posto tjelesne masnoće
Cristiano Ronaldo je glavna tema ovog ljetnog prelaznog roka, a Portugalac je prije nekoliko dana i službeno potpisao ugovor sa Juventusom.

Piše: Haris Ahbabović

Najbolji fudbaler svijeta je prešao iz Real Madrida u torinski Juventus za oko 105 miliona eura, a u Realu je bio od 2009. godine, kada je sa Old Trafforda stigao na Santiago Bernabeu.

Ronaldo je nešto ranije izjavljivao da je njegova biološka starost 23 godine, međutim ljekarski pregled u Juventusu je pokazao još bolje rezultate. Ronaldo ima svega sedam posto tjelesne masnoće, što je za tri posto manje u odnosu na prosječnog profesionalnog fudbalera, a njegova mišićna masa iznosi 50 posto, četiri posto više u odnosu na tipičnog profesionalca.

I bez obzira što ima 33 godine života, Cristiano Ronaldo je i dalje impresivan, ruši sve moguće rekorde po broju golova i osvojenih trofeja.

Tokom Mundijala u Rusiji je zabilježeno da je trčao brzinom od 33,98 km/h, što je ujedno bila najveća brzina nekog fudbalera na SP ove godine.

Patrice Evra je nedavno gostujući u jednoj TV emisiji izjavio kako niko nije želio poslije treninga u Man. Unitedu da ide kod Ronalda.

Naime, Evra je izjavio da je Ronaldo nakon treninga obavezno jeo piletinu ili ribu, da uopće nije pio obojene sokove, nego samo vodu, a onda je njega i njegove saigrače tjerao na novi trening, a nakon toga na plivanje.

Evra je kroz smijeh rekao kako se niko nije želio na taj način družiti sa Ronaldom, ali je dodao da je Cristiano postigao sve ono što je danas postigao nevjerovatnim zalaganjem i odricanjima.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.